Wecycle-inleverpunt!

http://kinderboerderijen.wecycle.nl/ U helpt De Veldmuis én het milieu door uw kapotte kleine elektrische apparaten op de boerderij in te leveren.

De boerderij ontvangt daarvoor een vergoeding. Om het inzamelen van ‘e-waste’ thuis te vergemakkelijken hebben we gratis Jekko’s.

Groente & fruit

Groente & fruit over? Breng het naar De Veldmuis onze dieren zijn er heel erg blij mee (geen brood, aardappelschillen of uien)

Voor de brug staat een kast waar je jouw groente & fruit 24 uur per dag in kunt doen. 

Inleverpunt oud frituurvet

Wist je dat je bij de Veldmuis frituurvet en olie in kunt leveren? De Vetboer haalt deze olie op om te recycleren.Voor onze brug staat een kast waar je het oude frituurvet kunt indoen, wel in een af te sluiten fles. Meer dan 50% van het door Nederlandse huishoudens gebruikte frituurvet verdwijnt bij het restafval of in het riool. Dat is zonde want we kunnen dit heel goed hergebruiken. Door vet in te zamelen draag je bij aan:

  • Een groene samenleving
  • Minder rioolverstoppingen en restafval
  • Extra inkomsten voor de veldmuis! 

Inleverpunt uitgebloeide Bloembollen

Zijn jouw bloembollen uitgebloeid, lever ze dan in bij de Veldmuis. We planten ze zodat ze volgend jaar weer bloeien. Zo maken we de Veldmuis mooier!

Inleverpunt Lege blikjes en plastic flesjes

Vanaf nu kun je ons helpen door je lege blikjes en plastic flesjes te doneren. Zoek naar de rode inzamelbak tegenover het theehuis en help ons met het verzamelen. Met het statiegeld dat we ontvangen, kunnen we weer zorgen voor heerlijke maaltijden voor onze dieren. Jouw kleine daad maakt een groot verschil. ????

Weggeefkast

Ken jij onze ruil- en weggeefkast al?Je kunt hier houdbare levensmiddelen, toiletartikelen en andere spullen in plaatsen of meenemen! (geen kleding, knuffels en grote spullen die niet in de kast passen) Kom je er snel wat uit halen?

Zwerfboekenkast

Wist je dat de Veldmuis een zwerfboekenkast heeft? En dat je hier gratis boeken uit mee kunt nemen of in kunt stoppen? Kom je snel een kijkje nemen?

Gratis gecomposteerde mest ????

3x per jaar is er gecomposteerde mest beschikbaar: begin februari tot 15 maart, mei/juni en september/oktober.  De mest is direct bruikbaar in de moes- of siertuin. Het is gemengde mest van al onze dieren.  De mest is gratis op te halen in de kist voor de brug. Heb je meer nodig? Stuur dan een mail naar info@develdmuis.nl voor een afspraak.