Coronamaatregelen

Inleiding

Dit protocol is opgesteld door het bestuur van Wijkboerderij de Veldmuis in samenwerking met gemeente Zaanstad.

Vanaf december 2021 is de Wijkboerderij de Veldmuis gesloten voor bezoekers. Wij hebben de aanbevelingen van Vereniging Stad- en Kinderboerderijen Nederland opgevolgd en de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid.

Aangezien het verzorgen van de dieren doorgaat, zijn er wel dagelijks vrijwilligers aanwezig.

Openingstijden

Gesloten

Wij zullen in de maanden na opening evalueren of deze openstelling kan worden uitgebreid.

Bezoekers onder de 12 jaar mogen alleen begeleid door volwassenen naar binnen.

Corona maatregelen

Bij de ingang worden bezoekers opgevangen door één vaste corona medewerker, die een herkenbaar hesje draagt. Deze medewerker houdt toezicht dat het niet te druk wordt op de boerderij.

Bezoekers worden gevraagd om maximaal 1 uur op de boerderij te verblijven. Bij aankomst op de boerderij vraagt de corona-medewerker of de bezoeker een van de volgende symptomen heeft: neusverkoudheid, koorts, grieperig, hoofdpijn, hoesten, kortademig. Bij „ja“ wordt de bezoeker verzocht de boerderij niet te betreden.

Op de boerderij hebben we handpompjes staan met desinfectiemiddel. Bezoekers worden gevraagd dit gebruiken bij binnenkomst.

Mondkapjes en handschoenen zijn beschikbaar op de boerderij, voor bijzondere gevallen.

Bezoekers van verschillende huishoudens wordt gevraagd om 1.5 meter afstand van elkaar te nemen, en de aanwijzingen van de corona medewerker op te volgen.

Evenementen vinden voorlopig niet plaats.

Bezoekers in risico-groepen wordt aangeraden niet de boerderij te bezoeken.

Los speelgoed is van het terrein verwijderd in verband met hygiëne.

Bezoekers en/of vrijwilligers die zich niet aan de regels houden kan worden verzocht de boerderij te verlaten en bij ernstige overtreding of meerdere overtredingen kan een persoon een toegangsverbod krijgen.

Dieren

Bezoekers kunnen tijdens deze openstellingsfase helaas niet helpen bij het voeren, aangezien onze vrijwilligers niet mogen/kunnen ingrijpen indien nodig. De binnenstallen en het veld van de varkens zijn gesloten voor bezoekers. Het theehuis, onze horeca-voorziening blijft gesloten.

Er is geen bewijs dat gezelschaps- of boerderijdieren Corona overdragen op mensen, dus het aaien van dieren mag.

Voorzieningen

Ons theehuis en de stallen blijven voorlopig gesloten voor bezoekers.

Voor nu besluiten wij dat ook onze toiletten gesloten blijven voor bezoekers.

De speeltuin is open voor kinderen tot 12 jaar, die geen 1.5 afstand hoeven te houden. Bij twijfel over de leeftijd van een kind vraagt de „coronamedewerker“ van de dag altijd even hoe oud een kind is. Ouders wordt gevraagd om buiten de speeltuin te wachten. De bankjes / picknicktafels worden met linten afgezet.

Schoonmaak

De schoonmaak van zaken als deurklinken en wasbakken is opgeschroefd.

Verkoop

Daar het theehuis vooralsnog gesloten is vindt er geen verkoop plaats van drinken of voedsel. Uitzondering hierop vormt de verkoop van eieren. De verkoop moet plaats vinden in de buitenlucht en de bezoeker kan alleen met Pin betalen.

Toekomst

Wij richten ons nu vooral op de eerste fase na opening in juli. Wanneer dit voorspoedig verloopt en ook de ontwikkelingen rondom corona in de rest van het land voorspoedig verlopen, zullen wij besluiten of we een volgende fase in kunnen.

Richtlijnen bezoekers bij de ingang en op onze website

Op onze website (en bij de ingang van De Veldmuis) zullen we communiceren welke regels gelden voor een bezoek, in lijn met dit protocol. Indien vragen of opmerkingen in lijn met dit protocol, kunt u contact opnemen met ons via info@develdmuis.nl